A kéményseprők munkája nem nevezhető tisztának. Kotorni a kéményeket és minden egyéb tüzeléstechnikai dugulásokat, problémákat kezelniük kell.

Általában gyalog szoktak járni, mert elég sok felszerelést kell magukkal hordaniuk. Előfordulhat azonban olyan eset, amikor szólnak a kéményseprőnek, hogy valahol rendkívül nagy probléma van, és azonnal kell indulni a helyszínre.

Nem tehet mást, beül az autójába, hogy minél előbb tudjon segíteni. A felszerelést bedobja gyorsan a csomagtartóba, de a ruházat marad.

Az, hogy összepiszkítja a gépkocsi belső terét nem baj, csak kellemetlen, de a ruha feltűnő lesz a közlekedés más résztvevőinek, főleg, ha forgalmi okok miatt megállásra kényszerülnek az autók és van idő szemrevételezni.

Néhányan meg szeretnék érinteni, ahogy a babona tartja, de erre természetesen nincs lehetőség, mert még a piros lámpánál sem szabad elhagyni a járművet, ez szigorú utasítás a forgalomban résztvevők felé.

Marad tehát a csodálkozás, hogy a kéményseprő mért a munkaruhájában vezeti az autót. Nem mondható mindennapi látványnak, de túl nagy szenzációt sem igazán jelent ez a jelenség.

Ami pedig a lényeg, szinte biztosra vehetjük, hogy a forgalom biztonsága nincs veszélyben.