Nagyon elegáns öltözék egy férfinak, amikor öltönyben, vasalt ingben, nyakkendővel kiegészítve jelenik meg a nyilvánosság előtt. Más kérdés, hogy ha gépkocsival kell eljutni egy összejövetelre, vagy egy üzleti tárgyalásra, mennyire praktikus és biztonságos ez az elegáns viselet. A biztonságot az autóvezetés szempontjából tartjuk fontosnak.

Ha a gépkocsiban nincs klíma, akkor ebben a ruházatban a vezetőnek nagyon melege lesz. Egy idő után kínos, kényelmetlen helyzetbe kerül, és nem tud teljes mértékben a vezetésre koncentrálni. Ebben az esetben elkönyvelhetjük, hogy más megoldást kell találni az úti öltözködés részleteit tekintve.

Kétségtelen tény, hogy egy üzleti tárgyaláson izzadt állapotban nem jelenhet meg senki, mert ez könnyen tönkretehetne mindent, ami a sikeres üzletkötéshez szükséges.

Ha az autóban működő légkondicionáló berendezés van, akkor ezt a problémát ki lehet küszöbölni.

A legjobb megoldás, ilyen esetekben mégiscsak az, ha elindulunk egy kényelmes, vezetésre alkalmas, ruházatban, és valahol átöltözünk, még az esemény kezdete előtt.

Sajnos, erre a megoldásra csak nagyon ritkán van lehetőség, az ismert okok miatt, de jó hozzáállással nagyon sok problémát meg lehet oldani.

 

A vezetés teljes biztonsága mindennél előbbre való, a gépkocsival való közlekedés esetében.