A gépkocsik vezetésénél első a teljes figyelem és biztonság, de az öltözék sem teljesen mindegy. Az élet produkálhat rendkívül furcsa helyzeteket. Ilyen például, ha egy hentes dolgozik és fehér munkaruháját olykor vérpettyek tarkítják, melyek a húsból ráfröccsennek, amit épp feldolgoz.

A hentes kap egy telefonhívást, hogy valahol baj történt, ami őt közvetlenül érinti. Átöltözni már nincs idő és természetesen nem is foglalkozik ezzel, aggodalmában.

A ruha arra alkalmas, hogy biztonságosan vezessen, legfeljebb beszennyezi az autó belsejét. A gondok akkor kezdődnek, ha egy másik vezető a kocsijából meglátja, hogy milyen öltözékben van. Ez történhet egy piros lámpánál való megállásnál, vagy menet közben sem kizárt.

Első rátekintésre akár horrorisztikus gondolatai is támadhatnak az embernek, még az is belefészkelheti magát a gondolatba, hogy itt súlyos testi sértés, vagy gyilkosság esete is fennállhat. Ez, persze már némileg elrugaszkodik a valóságtól, de azért számolnunk kell vele. A szóban forgó vezető ijedtében olyan figyelmetlenséget tanúsíthat a közlekedésben, ami komoly baleseti forrás lehet.

 

Első hallásra akár komikusnak is tűnhet az említett szituáció, de ha alaposan belegondolunk, akkor nagyon is komoly helyzettel állhatunk szemben.