Ha gépkocsi vezetésre készülünk, át kell gondolni a biztonságra vonatkozó feltételeket, amiben benne van az öltözködés is.

Elsősorban a ruha kényelmét kell szem előtt tartani, de fordítsunk figyelmet a mintázatra, színre is.

A divattervezők fáradhatatlan munkájának köszönhetően sok különleges öltözék áll rendelkezésre. Ilyen a bogár és különféle rovarok alkotta díszítés.

Nem gyakori az ilyen kollekció és igazából férfiruha talán nincs is ilyen, legfeljebb egy könnyű póló.

A hölgyek ruházata azonban már tartalmazhat ilyen mintadarabokat, sőt akár több részes változatban is alkalmazhatják ezt a divatformát.

Ez a fajta díszítés nagyon feltűnő, még akkor is, ha a rajta található bogarak, egyéb rovarok nem igazán nagyméretűek. Ha a közlekedés más résztvevője belenéz az autóba, rendkívüli módon meglepődhet és ennek következtében esetleg a teljes figyelme ide irányul. Tudjuk, hogy ez a közlekedésben bajokat rejthet magában.

Nagyobb sebességgel történő haladáskor nem valószínű, hogy ez bekövetkezhet, de egy jelzőlámpához közeledve, lassításnál esetleg megnehezíti a fékezésre való teljes figyelmet.

A jó megjelenés fontos dolog minden ember életében, azonban ne áldozzuk fel a teljes biztonságot a különlegesség, esetleg a feltűnőség miatt.