A gépkocsi vezetéshez használt ruházatok esetében lassan már nem igazán lepődünk meg semmin. Egy hajón szolgálatot teljesítő matróz, amikor megérkezik a hazai kikötőbe, általában átöltözik utcai ruhába és indul a családjához. Történhet azonban olyan is, hogy üzenetet kap, miszerint azonnal indulnia kell haza, mert történt valami rendkívüli.

Ebben az esetben a szolgálati matróz öltözékében beugrik az ott lévő gépkocsijába és indul is célja felé.

Ezeknek a ruházatoknak van diáklányok által viselt konfekciója is, melyet sokan ismernek, és ha ebben látnak valakit a volánnál, egyáltalán nem kelt feltűnést, ám egy eredeti matróz egyenruha annál inkább.

Egy piros lámpánál történő megállásnál van ideje a többi autósnak megfigyelni az illetőt és nem túlzás azt állítanunk, hogy csodálkozva veszik majd szemügyre.

Annyira talán nem kelt feltűnést, hogy valamelyik vezető álmélkodásában veszélybe sodorja saját magát, vagy a közlekedés más résztvevőjét. Gondolva itt más autósokra, motorosokra, kerékpárosokra és gyalogosokra egyaránt.

Az autóvezetés rendkívül nagy figyelmet és éles esetekben rendkívüli reflexeket, valamint lélekjelenlétet kíván. Néhányan sajnos nem veszik elég komolyan.

Szerencsére a többség józan és pihent állapotban, figyelmesen rója az utakat.