A csikósok jellegzetes öltözéket viselnek. Egy lovas bemutató alkalmával így szerepel a közönség előtt egy legény, aki derekasan üli meg a lovat.

Az élet produkálhat olyan esetet, hogy a szóban forgó csikós kap egy üzenetet, miszerint azonnal indulnia kell egy bizonyos helyre, ahol baj történt, mely őt közvetlenül érinti.

Nincs már idő átöltözni, úgy ahogy van, bevágja magát a kocsijába és elindul a célja felé. A vezetésben nem valószínű, hogy különösebben akadályozná az öltözéke, legfeljebb apró kényelmetlenséget okoz.

Ha forgalmi ok, vagy egy piros lámpa miatt meg kell állnia és mellette szintén leáll néhány jármű, akkor feltűnést okozhat a ruházata, mivel nagymértékben eltér a megszokottaktól.

A többi vezető figyelmét felkelti, és valószínűleg hosszan bámulnak majd rá csodálkozva. Többen gondolhatják, hogy miért nem lovagol, gépkocsivezetés helyett. Természetesen nem is sejthetik a valódi okot.

Abban kell reménykednünk, hogy a figyelemelvonás nem okoz a forgalomban fennakadást és főleg nem kell balesetveszélytől tartanunk, mert a biztonság mindenki számára az első kell, hogy legyen, első sorban a testi épség megóvása érdekében, másodlagos szempontból pedig a jármű sértetlenségének megtartása miatt.