Előfordulhat, hogy álarcosbálon, vagy farsangi mulatságon veszünk részt és annak végeztével nincs lehetőségünk átöltözni, mert nem is vittünk magunkkal váltóruhát.

Közvetlen a bál után gépkocsiba kell ülnünk és a vezetésre összpontosítani. Az ilyen fajta öltözékeken előfordulhat olyan kiálló rész, ami zavarhat a vezetésben, például, mert hozzáér a váltóhoz, kormányhoz vagy más fontos eszközhöz.

Ez csak az egyik problémát veti fel. A másik fontos szempont, hogy egy álarc hasonlíthat akár egy maszkhoz is, ami rendkívüli módon egy betörőt juttat mások eszébe, vagy éppen feltűnően röhejes volta vonzza a többi vezető tekintetét.

Ezen csak akkor tudunk változtatni, ha nem hagyjuk a fejünkön ezeket a furcsa eszközöket. Ha feledékenység folytán mégis ezt tesszük, akkor veszélybe sodorhatjuk magunkat, sőt másokat is.

Egyébként a KRESZ is azt írja elő, hogy nem szabad olyan képet vagy hasonlót jól látható helyen tartani, ami elvonja más vezetők figyelmét. Ilyen lehet például egy női aktkép és persze az említett arcmaszkok.

 

Mindent el kell tehát követnünk annak érdekében, hogy nyugodtan és biztonságosan vezethessük autónkat és ugyanakkor mások figyelmét sem vonjuk el.