Nagyon kellemes egy jó kocsit vezetni, rendes öltözékben, mindaddig, amíg minden rendben van és tökéletesen működik a fűtés is. Akkor kezdődnek a problémák, ha az autó belső fűtésrendszere meghibásodik. Ez több bajt tud okozni, de az egyik kellemetlenség, hogy elkezdünk fázni és így az öltözékünket is jelentős mértékben meg kell változtatnunk.

 

A réteges öltözködés nagyon fontos. Télen, a hidegből beszállunk a jól fűtött, előmelegített gépkocsiba, levetjük a kabátot és egy zakóba vagy pulóverbe, kényelmesen vezetünk.

 

A fűtés hibája után már nem maradhatunk az említett egyszerűbb felsőruházatban. Úgy kell tehát megválasztani a kabátot, hogy azt könnyen magunkra öltve tovább tudjunk vezetni, amíg olyan helyre nem érünk, ahol a fűtést meg tudják javítani.

 

A zoknit és a cipőt is, lehetőleg úgy válasszuk meg, hogy erre a kellemetlenségre is felkészüljünk, amennyire ez egyáltalán lehetséges, bár kétségtelen, hogy ebben az esetben tökéletes megoldás aligha létezik.

 

A nadrág megválasztásánál is próbáljunk bekalkulálni ilyen esetet.

 

 

Többször kihangsúlyoztuk, hogy a kényelmes ruházat jobb odafigyelést biztosít a vezetésre és ennek köszönhetően, sokkal biztonságosabban tudunk a forgalomban közlekedni. Erre hívjuk fel ez alaklommal is a figyelmet.