A vasutasok csak mostanában járnak modern egyenruhákba. Az 1960-as években teljesen másfajta volt az öltözékük, ami már messziről látható, elsősorban a rangjelzésen.

Ekkor játszódik egy színpadi jelenet a régi, szóban forgó jelmezben. A színész szünetet tart. Egy olyan jelenetet forgatnak éppen, amibe ő nem szerepel.

Rá akar gyújtani egy cigarettára, de erre már nem kerül sor, mert szólnak neki, hogy telefonon keresik. Rossz hírt kap. Azonnal indulnia kell egy olyan helyre, ahol őt érintő problémák merültek fel. Nincs idő átöltözni. Beül a kocsijába és elhajt, nem kis induló sebességgel.

A forgalomban összetorlódhat néhány jármű és megállnak. A többi vezető csodálkozva nézi. Az nem szokatlan, ha egy vasutas egyenruhában vezet, de a rangjelzés szemet szúr.

El nem tudják képzelni, hogy mit is látnak pontosan. Főleg a fiatalabb korosztályra vonatkozik ez, mert az idősebbek némelyike talán még emlékezhet erre az öltözékre és az érdekes alakzatú rangjelzésre.

Reméljük, hogy annyira nem vonja el a több jármű vezetőinek figyelmét ez a ruházat, hogy ne tudjanak kellő figyelmet fordítani a vezetésre, annak teljes biztonságára.