Az ügyvédek, a tárgyalások alatt általában talárt viselnek. Ez az ő egyenruhájuk. Erről lehet őket felismerni, amellett, hogy az őket megillető helyet foglalják el a tárgyaló teremben.

A tárgyalás után általában le szokták vetni ezt az öltözéket és utcai ruhában mennek tovább, azonban az élet produkálhat rendkívüli helyzeteket. Kaphat a jogtanácsos egy olyan telefonos értesítést, hogy azonnal indulnia kell egy bizonyos helyre. Nincs idő átöltözni, beugrik a kocsijába és elhajt.

A talárhoz különleges fejfedő is passzol, ami még nagyobb feltűnést kelthet, mint maga az öltözék.

A forgalomban nem jelent különös látnivalót ez a ruházat, ám ha egy piros lámpánál vagy más hasonló helyzetben megállnak a gépkocsik, akkor tüzetesebben szemügyre vehetik más autósok a vezetőt.

Azt nem állíthatjuk, hogy különleges csodálkozást váltana ki bárkiből is ez az öltözék, de nem tekintenek el felette, ezt biztosra vehetjük.

Amennyiben a figyelemelterelés, még ha nem is szándékos, felmerül, akkor a forgalom teljes biztonsága is veszélybe kerülhet.

 

Persze ebben az esetben erős túlzás lenne attól félni, hogy bármely vezető nagy csodálkozásában balesetet okozna, de jobb a tökéletes közlekedési folyamat.