Amikor gépkocsit készülünk vezetni, első a biztonság és ebben az öltözködés is játszhat kisebb szerepet. A kényelem jelenti erre a garanciát, de ejtsünk néhány szót a ruházat színéről, díszítéséről is.

Nem mindennapi ruhának tekinthetjük a pöttyös öltözéket. Ennek több változata is létezik. Fehér alapon színes vagy egyszínű pöttyök, esetleg éppen fordítva. Ezek variálása már a divattervezők dolga. A mai divatot nem könnyű követni, mert gyorsan változik. Azt se felejtsük el, hogy az igazán szép ruhák nem olcsók.

Joggal feltételezzük, hogy a hölgyek körében számít népszerűnek a pöttyös ruha. Itt elképzelhető egyrészes formában, vagy akár több ruhából álló változatban. Férfiaknál nagyon ritkán találkozunk vele, ha mégis, azt inkább bohócruhának szoktuk nevezni. Erről azonban már esett szó a korábbiak folyamán.

Ez a fajta öltözék a feltűnőségi foka miatt elvonhatja más vezetők figyelmét, de semmiképpen sem olyan mértékben, hogy az a vezetés biztonságát veszélyeztetné, ezért nyugodtan hordhatják a nők, hódolva a legújabb divatnak.

 

Sokan a szolidságot helyezik előnybe az öltözködésnél, nem vágyva a feltűnésre. Ezt a tulajdonságot csak becsülni lehet és az autóvezetés sem láthatja kárát.