Nagyon sok ember, különbözően öltözködik. Kortól és nemtől sem függ minden esetben a ruházkodási szokás. Az átlagos köznapi életben ez nem is jelent problémát, szinte teljesen magánügy.

Amikor az ember gépkocsiba ül és vezetni kezd, ettől kezdve közügynek számít az autós biztonságos vezetése, melyhez a ruházat hozzájárulhat.

Vannak olyan öltözékek, amik különlegesnek számítanak a maguk nemében. Ilyen például a csatos, vasveretes ruha. Fiatal, komolytalan, vagy huligánnak csúfolt embereknél ez divatosnak számít és nem egy esetben vezetnek is benne gépjárművet. Előfordulhat egyéb, kiálló díszítés is a ruha külső felületén.

Ha ebben kell autót vezetni, még fokozottabban kell figyelni, hogy az említett kiálló részek bele ne akadjanak a sebességváltóba, vagy a kormányba, illetve valamelyik autóbiztonsági szerkezetbe, mert ez nagymértékben befolyásolhatja a vezetés teljes, megkívánt biztonságát.

Az említett csoportba tartozó személyek sajnos nem mindig tartják szem előtt ezeket a biztonsági szempontokat és ez a balesetek számát növelheti. Több esetben hallottunk már hasonló bajról a médiából, vagy a hírközlés más csatornájának igénybe vételével.

 

Figyeljünk mindenre teljes összpontosítással és akkor elkerülhetjük a baleseteket.