Az élet különös fordulata folytán előfordulhat, hogy egy színész egy darabban török basát játszik és amint levonul a színpadról, szólnak neki, hogy valahol nagy baj van, ami őt érinti.

Nincs idő gondolkodni és főleg átöltözni. Azonnal bevágja magát a kocsijába és elindul a jelzett helyre.

A közlekedés többi résztvevőjének akkor tűnik fel csak ez az öltözék, melyet a férfi visel a volán mögött, ha forgalmi okokból vagy egy piros lámpa jelzése miatt megállnak mellette. Ekkor viszont biztos, hogy nagyon el fognak csodálkozni.

Egy török basa személygépkocsi vezetés közben nem egy megszokott és elfogadott látvány. Az nem valószínű, hogy a forgalom biztonságát veszélyezteti ez a fennálló helyzet, de nem biztos, hogy valakinek nem vonja el túlságosan a figyelmét és megtörténhet a baj.

Mindezek ellenére remélhetőleg közlekedési balesetet nem okoz ez a különleges öltözet. A KRESZ előírja, hogy nem szabad mások figyelmét elvonni a vezetésről, de aligha ilyesmire gondolhattak a szabály megalkotása folyamán.

Ilyen helyzetben biztosan komoly vitákra adna okot, hogy ki menyire minősül hibásnak egy esetleges balesetnél, de erre ne is gondoljunk.