Furcsa dolgok történnek az életben. Egy ember magára aggatta a háztartásból kikerült hulladékait és abból állította össze a ruháját. Ha a hétköznapi életét ebben az öltözékben éli, akkor az is előfordulhat, hogy hirtelen gépkocsiba kell ülnie és sietve elhajtania valahova.

Marad rajta ez a rendkívül furcsa maskara. Ebben vezetni nemcsak, hogy kényelmetlen, de akár még a biztonságot is veszélyeztetheti.

Komoly gondot jelenthet az is, hogy a közlekedés más résztvevői ezt megláthatják. Ha egy piros lámpánál megáll, akkor még szembetűnőbb a dolog. A csodálkozástól elámul a többi vezető és nem teljes biztonsággal folytatja majd útját.

Ez a fajta öltözet már feszegeti a szabályos közlekedés határait, mert a KRESZ előírja, mint tudjuk, hogy nem szabad elvonni a figyelmét más vezetőknek, sem a gépkocsira kirakott matricákkal, sem ilyen jellegű képekkel, vagy éppen esetünkben az öltözékkel.

Sokat beszélünk arról, hogy még akkor sem igazán könnyű a gépkocsivezetés, ha minden biztonságos és az előírásoknak maximálisan megfelelő.

Törekednünk kell arra, hogy különc viselkedéssel, öltözködéssel ne segítsük elő a problémák kialakulását, főleg a balesetveszélyt kerüljük el minden áron.