Ha beülünk egy gépkocsiba, ügyelünk a ruházatunk kényelmes és biztonságos mivoltára, de a színválasztás sem elhanyagolható körülmény.

Főleg a hölgyeknél divat a sárga színű ruha együttes, vagy akár blúz és szoknya külön. A férfiaknál előfordul, hogy egy szerelő ilyen színű overállban ül be az autóba, hogy javítás után kipróbálja azt, mielőtt átadja a tulajdonosnak. Nagyon kell ilyenkor ügyelni arra, hogy ha a ruha olajos, szennyezett, akkor valamit rá kell teríteni az ülésre.

A sárga szín rendkívüli módon vonzza a bogarakat. Ennek az autó belső terében csak akkor van jelentősége, ha az ablak le van húzva nyáron, klíma nélküli autóban.

A gépkocsiba történő beszállás előtt meg kell győződni arról is, hogy sárga ruhánkra nem tapadt-e olyan bogár, ami később az autóban, zavarhat minket a vezetésben.

 Sok baleset történt már hasonló dolgok miatt, főleg, ha egy méh ereszti belénk a fullánkját és a hirtelen fájdalomtól a lélegzetünk is elakad, nem, hogy a vezetésre legyünk képesek teljes mértékben figyelni.

 Ha ezeket a dolgokat összességében áttekintjük, láthatjuk, hogy az apróbb dolgokra is komoly figyelmet kell fordítanunk.