Ha gépkocsiba ülünk és vezetésre készülünk, minden esetben első a biztonság, amit a kényelmes és színben is jól megválasztott öltözék minden esetben befolyásol bizonyos mértékben.

A hölgyek főleg divat szerint, az urak ezen kívül más szempontokat is figyelembe véve öltözködnek. Érdekes színválasztásnak tűnik egy lila ruha. Egyrészt azért, mert nem a főszínek egyikéről van szó, másrészt pedig egy egyedi sport, a labdarúgás szempontjából lehet némi jelentősége. Akik figyelemmel kísérik hazánkban a focit, azok tudják, hogy az Újpest csapatának lila a színe, míg a nagy rivális Ferencvárosé zöld.

Ezek a dolgok akkor válhatnak figyelemfelkeltő momentummá, ha gépkocsival ilyen csapatok összecsapására érkezik a vezető. Egy lila ruha akár tettlegességre ösztökélheti a Fradi tábor tagjait, mert ők aztán belesnek a gépkocsi belsejébe is, és akár össze is törhetik a járgányt.

Ez persze egyedi eset, ettől eltekintve nem is igazán tudunk az ilyen alapokon nyugvó színválasztás ellen komolyabb észérveket felhozni.

A férfiaknál jóval ritkábban kerül sor lila ruha viselésére, mint a gyengébbik nem körében.

A biztonságos vezetést és az alapnyugalmat aligha zavarhatja meg ez a szín.