Az idei foci vb rendkívüli módon lekötötte az emberek figyelmét, még azokét is némileg, akik nem igazán rajongói ennek a sportágnak.

Van olyan, aki a kedvenc játékosainak arcképéből varratott párat a ruhájára és szinte mindig ebben az öltözékben jár. Amikor kocsiba ül, akkor is ez van rajtra.

Amikor a forgalomban közlekedik, nem igazán figyel erre a többi jármű vezetője, ám ha forgalmi okokból, vagy éppen egy piros lámpánál megállnak többen a szóban forgó autós mellett, már inkább van lehetőség az öltözék alapos megfigyelésére.

Sokan csodálkozva merednek erre a ruhára, de elképzelhető, hogy betudják a foci őrületnek, ami az elmúlt bő egy hónapban a világon tombolt.

Azt nem mondhatjuk, hogy a forgalom biztonságát veszélyeztető módon reagál a többi sofőr a látottakra, de azért azt sem tagadhatjuk, hogy elámulnak.

Olyan gondolatok járnak a fejükbe, miszerint sokan már jó dolgukban nem tudják, hogy mit csináljanak, azaz, hogy mivel tűnjenek ki a köznapi életből.

Talán nem kellene ennyire szigorúan bírálni őket, mert végeredményben nem ártanak senkinek, amíg a figyelemelterelés komoly esete nem forog fenn.