Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy gépkocsival érkezünk valahova és a ruhánk ujja beleakad valamibe, kiszakad, elfoszlik, akár több helyen is. Ez előfordulhat egy építkezésen tett látogatás alkalmával, egy kiálló szög is lehet a bűnös, vagy erdei kirándulásnál, ha tüskés vagy hasonlóan szúrós bozótba akadunk bele, mert kikerülhetetlenül kerül az utunkba.

 A legtöbb esetben nincs lehetőség átöltözni, ép ruhára cserélni a sérültet. A vezetés megkezdése előtt figyeljünk arra, hogy indításkor a ruha ujja bele ne akadjon az autó valamelyik fontos funkciót betöltő berendezésébe.

A sebességváltóba való beakadása nagyon veszélyes tud lenni, de a kézifékkar is a jobb kéz irányába esik. Ha ebben akad meg, akkor nem csak, hogy mérgelődhetünk, hanem a kezünket nem tudjuk azonnal szabaddá tenni és ez a biztonságos kormányzás rovására mehet.

Természetesen mindenre figyelni nagyon nehéz, főleg ha figyelembe vesszük azt is, hogy sietnünk kell olyasmi miatt, amire előre nem számítottunk.

Előfordul, hogy egy autó kormányán nem mindenütt sima a felület. Nem kizárt, hogy még itt is fennáll a beakadás veszélye.

Inkább túlozzuk el kissé az óvatosságot, mint később bajba kerüljünk.