Gépkocsi vezetés közben sokat számít, hogy milyen ruha van rajtunk. Ez a tény már több esetben bizonyítást nyert. A felépítés mellett a szín sem lehet teljesen mindegy, ami a ruházat külső mivoltát illeti.

 

Gyakran láthatunk, elsősorban női vezetőket, piros ruhában. Ez lehet egyrészes egyszerű nyári ruha, ha azonban az időjárás hidegebbre fordul, akkor piros nadrág, megegyező színű felsővel, pulóverrel vagy blézerrel.

A férfiaknál már ritkább a piros nadrág és zakó viselete. Sokkal inkább szabadidő ruhákból láthatunk ilyen színt. Ezek kényelmes mivolta biztosabbá teszi a figyelés lehetőségét és ezáltal a közlekedés balesetmentességét is elősegítheti. Egy üzleti tárgyalásra való autózáskor azonban ez a ruházat kizárt.

Ez a feltűnő szín elvonhatja némileg más vezetők figyelmét, de ennek aligha van különösebb jelentősége, mivel a kocsi belsejébe való belátás nem minden esetben lehetséges a külső szemlélő számára, vagy legalábbis korlátozva van.

A cipő színe ebben a helyzetben, teljes mértékben figyelmen kívül hagyható.

Sokak számára ez jelenti a kedvenc színt, de vannak jó páran, akik a zöld vagy kék színt részesítik előnyben, de ezekről majd a későbbiekben teszünk említést.