A divat sok érdekességet, újdonságot tartalmaz, de ugyanakkor előfordulnak furcsaságok is. A hölgyek körében különösen tapasztalhatunk igazi ritkaságba menő ruhakölteményeket.

Nyugodtan tekinthetjük különlegesnek a szaloncukorral díszített ruhákat. Férfiöltönyben ilyet aligha láthatunk, annál inkább több féle női konfekción. Ez a fajta díszítés rendkívül gazdag színvilággal rendelkezik, mert a szaloncukrok több színárnyalatban megjelennek a valóságban is, különösen a ruhatervezők fantáziájában.

Emellett látványos tárgyról beszélünk. Persze abban már nem vagyunk biztosak, hogy ez megszokottnak tűnik majd egy ruhán.

Ha egy hölgy beül az autójába és besorol a forgalomba, előbb utóbb meg fog állni egy piros lámpánál, vagy egyéb helyen forgalmi okokból és mellé állhat egy másik gépkocsi, ekkor annak vezetője rápillant a nő ruhakölteményére.

Biztosak lehetünk benne, hogy elcsodálkozik és olyasmit gondol magába, ami arra utal, hogy ezek a divattervezők aztán csoda egy figurák, de aki megvásárolja ezeket az sem mindennapi egyéniség.

Azt azért reméljük, hogy nagy csodálkozása nem lesz veszélyes a közlekedésben való további részvételének biztonságára, ezáltal pedig a többi vezető is nyugodtan közlekedhet, mert abban egyet érthetünk, hogy mindenkor első a biztonság.