Az ápolónők, más néven nővérek, nagyon fontos szerepet töltenek be a gyógyítás területén. Az orvosok első számú segítőjeként tisztelhetjük őket.

Ha egy nővér szolgálatban van, szigorúan tartania kell magát az egészségügyi előírásokhoz. Előfordulhat azonban olyan eset, hogy egy ápolónőt felhívnak telefonon és azt mondják neki, haladéktalanul indulni kell egy bizonyos helyre, ahol olyan baj történt, ami őt közelről érinti.

Nincs már idő átöltözni. Gyorsan beül az autójába és elhajt. Az öltözéke nem mindennapos az autózás gyakorlatában. A ruha és a főkötő, amiben dolgozott és most gépkocsit vezet, kissé érdekes helyzetet teremt a közlekedés többi résztvevője számára.

Egy piros lámpánál történő megállás esetében, vagy bármilyen forgalmi akadály miatt, néhány autós közelről is láthatja a hölgyet ebben az öltözékben. Azt aligha gondolják, hogy jelmezbálba készül, de azt sem igen tudják, hogy miért így vezet.

Ez a helyzet persze nem kelt akkora feltűnést, hogy a csodálkozástól egymásnak hajtanának az autósok, de mindenesetre a megszokottól eltérő helyzetet konstatálhatnak. Ez azért nagyon fontos, mert a legelső csakis a biztonság lehet a közlekedésben, bármilyen különleges körülmények adódnak is az utakon.