A gépkocsi vezetésénél első a biztonság, de oda kell figyelni az öltözködésre is. Egy kényelmetlen vagy kirívó ruha is okozhat kellemetlenségeket.

Az élet produkálhat olyan helyzeteket, amit olykor alig tudunk elhinni. Ilyen, amikor egy színész középkori ruhába öltözve játszik egy színdarabban. Amikor befejezi a jelenetet, kap egy telefont, hogy azonnal menjen egy bizonyos helyre, mert nagy baj van. Egy percet sem késlekedhet. Késedelem nélkül bepattan a kocsijába és elhajt.

Eszébe sem jut abban a pillanatban, hogy milyen ruhában ült a volánhoz. Ha kényelmesen tud benne vezetni és nem akadhat be semmibe, akkor még nincs is probléma. Akkor kezdődhetnek a gondok, ha egy másik autóból a vezető meglátja ezt a különleges öltözékű vezetőt. A nagy csodálkozástól akár le is merevedhet egy időre és ebben az esetben már veszélybe kerül a közlekedés biztonsága.

Erre hívja fel a KRESZ a figyelmet, amikor azt írja, hogy nem szabad a forgalomban résztvevő más személy figyelmét elvonni.

 Egy nevetségesnek tűnő helyzet így válhat veszélyessé. Ha rendkívüli módon kell sietnünk, akkor is át kell gondolni ezeket a dolgokat.