A gépkocsi vezetésnél első a teljes biztonság és a vezető tökéletes odafigyelő képessége. Sokszor azonban nem elvetendő szempont a ruházat sem, illetve annak színe, mintázata.

Nem megszokott öltözék az, amire kresz táblák képét festik, mintázatképpen. A közlekedési rendet szabályozó táblákat nagyon kell figyelni, mert sokszor életek is múlhatnak ezen, mégsem akarja talán a vezető mindig ezeket nézni. A saját ruháján nem is kell, ellenben a közlekedésben résztvevő más emberek nézegethetik rajta.

Ennek tulajdonképpen nincs olyan figyelemelterelő képessége, mint például egy női aktképnek, mert néha ilyen is előfordul egyes ruhákon.

Ha nagyon pontosak akarunk lenni, akár azt is mondhatjuk, hogy nagyon is találó, ha ilyen apró ábrák vannak a gépkocsit vezető egyén ruháján, mert ez a legjobban kapcsolódik a köznapi vezetéshez.

A mai idők divatszakmája már olyan szinten van, hogy egy ilyen fazonú ruha legyártása és forgalmazása talán már nem is számít olyan nagy szenzációnak, mint azt első ránézésre gondolnánk.

Tekintsünk minden ruhamintázatot nagyon hasznosnak, ami nem csap át abba a mértékbe, ami nem csak a jó ízlést sérti, hanem emellett a közlekedésben résztvevőket zavarja.