Bizonyára mindenki ismeri a két kőkorszaki szaki történetét. Frédi és Béni kalandjait sok éven át kísérhettük végig a televízióban, szinte gyerekkorunktól kezdve. Ebből a rajzfilmsorozatból modernebb feldolgozás is készült, sőt valódi szereplőkkel is előadták már.

Egy ilyen darab forgatásán vett részt egy férfi, Frédi jelmezben. Amint lement a színpadról, azonnal látta, hogy a mobilján többször keresték. Visszahívta a számot és döbbenten hallgatta, hogy azonnal indulnia kell egy bizonyos helyre.

Átöltözésre nem is gondolhatott. Beugrott a kocsijába és azonnal indított, majd besorolt a forgalomba.

A jelmez igazából közlekedés közben nem is lehetett igazán feltűnő. Annál inkább akkor, amikor forgalmi ok miatt, vagy egy piros lámpánál több autó is megállásra kényszerült. A mellette lefékező kocsi vezetőjének tűnt fel leginkább a különös ruházat. Csodálkozása teljesen érthető volt. Még az induláskor is késlekedett jó pár másodpercet, ami a mögötte várakozó autósok némelyikét tülkölésre késztette.

A forgalom biztonságát azért aligha veszélyeztette a kialakult helyzet és ez a lényeg, mivel ez a legfontosabb.

Az élet furcsa dolgokat produkálhat, és lassan hozzá kell szokni a legfeltűnőbb dolgokhoz is, főleg a közúti közlekedésben.