Produkálhat az élet olyan helyzetet, hogy elmegyünk kirándulni gépkocsival, leparkolunk vele és olyan helyen megyünk gyalog tovább, ami autóval már nem járható.

Időközben hatalmas esőt kapunk a nyakunkba és igazából nincs védett hely a közelben. Mire elérjük a kocsinkat, a ruhánk teljesen átázik. Váltás öltözék nincs, muszáj így haza hajtani.

A csuromvizes ruházatban vezetni nagyon kényelmetlen és kellemetlen, ebből következően pedig nem is veszélytelen.

Adódhat egy érdekes megoldás. Ha jól szuperál a kocsi fűtése, megtehetjük, hogy alsónadrágban vezetünk és a vizes holmit a hátsó ülésre rakjuk száradni. Így megkímélhetjük az első ülést a teljes átázástól, mert remélhetőleg a fehérnemű azért nem lett teljesen vizes. Ehhez természetesen kiváló fűtés kell, mert ebben a helyzetben nagyon könnyű megfázni.

Egy férfi esetében ez az egész természetes lehet, egy nő helyzetében azonban már kellemetlenebb a dolog és talán nem is igazán megfelelő megoldás. A hölgyek gondoljanak mindenre és tartsanak az autójukban váltás öltözéket. Könnyű mondani a jó megoldást, valamivel nehezebb egy adott helyzetben mindenre gondolni.

Ha már elkerülhetetlen vizes ruhában vezetni, legyünk még a szokásosnál is figyelmesebbek a forgalomban.