A gépkocsik biztonságos vezetése és a figyelem mellett fontos a jól megválasztott öltözék. Elsősorban kényelmi, másodsorban színárnyalatok szempontjait figyelembe véve.

Főleg hölgyek körében elterjedt ruhaféleség a csíkos mintázatú, de az erősebbik nem sem idegenkedik az ehhez hasonló ruhák viselésétől vezetés közben.

Valamikor a rabruha csíkos volt és sokaknak ez még mindig nem ment ki a fejéből. Ha valaki ilyen ruhában ülne volánhoz, azt menet közben biztosan sokan feltűnően megbámulnák, talán némelyek fejében még az is megfordulna, hogy egy fogoly szökik autóval valamelyik börtönből.

Ez persze már csak azért sem valószínű, mert a mai magyar csíkos ruhák nem igazán hasonlítanak a régi börtön viseletekhez.

Attól tehát nem igazán kell tartanunk, hogy a többi vezető figyelmét eltereljük öltözékünkkel és ezzel balesetveszélyes helyzetet időzünk elő.

A csíkos mintázatú ruhákat tudják variálni a tervezők, attól függően, hogy a csíkozást milyen irányban alkalmazzák. A lehetőségek száma viszonylag magas, ezért a ruhakészítők is szívesen dolgoznak ilyen jellegű anyagból.

Bármilyen is legyen az öltözék kiképzése, nyugodtan vezethetünk benne, bármilyen körülmények között és a biztonságunk nem kerül veszélybe.