Amikor beülünk egy gépkocsiba és készülünk a vezetésre, elsősorban a biztonságos közlekedéshez szükséges feltételeket kell megteremtenünk. Fontos része lehet ennek a megfelelően megválasztott öltözék. Sokszor a ruházat színe sem jelentéktelen szempont.

A zöld szín nem túl gyakori a ruhák tekintetében, ennek ellenére, vagy épp ezért a kedvelt színek egyike. Sokan azért szeretik, mert Magyarország, talán legnépszerűbb csapatának ez a jelképszíne, a fehérrel karöltve. A Ferencvárosról van szó, de röviden csak fradinak nevezik a szurkolók.

Ennek persze semmi köze az autósruházathoz. Visszatérve a szorosan vett témához, inkább a hölgyeknél divatos a zöld kosztüm. A férfiak ritkábban hordanak ilyen jellegű öltönyt, vagy egyedi ruhát.

Eléggé szembetűnő az, aki ilyen” szerelésben” közlekedik. Túlzás lenne azonban azt állítani, hogy elvonja mások figyelmét a vezetésről, és ezáltal saját magukat teszik ki veszélynek.

 

A fiatalabbak talán jobban kedvelik a zöld színű ruházatot, mint az idősebb korosztály, persze egyértelműen ez sem jelenthető ki.

A módosabb hölgyek csak akkor választanak ilyen színű ruhát, ha az megy a kocsijuk színéhez. Ez nevetségesen hangzik, és sokan azt hiszik, hogy túlzás, pedig tapasztalható ilyen jellegű gazdagság.