Kényelmes és biztonságos csizmát viselni motor vezetése közben. 20.000.- Ft-os ártól már nagyon jó kinézetű, modern kényelmes csizmákat lehet vásárolni. Nőknek és férfiaknak egyaránt kínálnak a boltok motoros csizmákat.

 

 

Motorkerékpárt vezetni csizmában, nem csak teljesen biztonságos, hanem viszonylag kényelmes és a hidegtől is véd, elsősorban télen.

 

A motorozás bizonyos értelemben akkor is sportolási lehetőséget jelent, ha az nem hivatásszerűen, vagy verseny keretein belül történik.

 

Van motoros cipő is, ami hasonló célt szolgál. Ezek ára talán meg is fizethető azoknak, akik bele vannak szerelmesedve a motorozásba. Húszezer forintos árban már minőségi anyagból gyártott cipőt lehet vásárolni.

 

Mégis, valamivel népszerűbbek a csizmák. Ezek közül kapható, 40.000.- Ft-os árfekvésben egy hálóbéléssel és bőr felsőrésszel rendelkező, sportcsizma. Állítólag szinte tökéletesen felveszi a láb formáját.

 

Vannak jóval drágább árban is, elegáns lábbelik.. 67.900.-Ft-ért már olyan fajtát lehet kapni, ami vízálló és „emlékező hab”talpbetéttel van felszerelve.

 

Ha azt hinnénk, hogy kizárólag a férfiak kedvence ez, a cseppet sem veszélytelen, sportolási lehetőség, akkor tévedünk. Több hölgy is űzi a motorozás érdekes közlekedési módozatát.

 

 

Nagyon divatos, kifejezetten női, motoros csizmákat is lehet kapni. Ezek sem kis pénzt emésztenek fel, viszont jóval dekoratívabb jellegűek, mint a férfiak által hasznát darabok.