Ha gépkocsiba ülünk, vezetés előtt nem csak a biztonsági előírások fontosak, hanem az öltözködés is viszonylag lényeges.

Van olyan szakma, hogy rovarirtó vállalkozó, vagy épen alkalmazott. Ebben a munkakörben speciális védőöltözéket kell viselni. Megeshet, hogy egy ilyen dolgozónak valamilyen oknál fogva, nincs lehetősége átöltözni a munkavégzés után és ebben a ruházatban kell vezetnie.

Ha ilyen helyzet alakul ki, akkor elsősorban a fejvédőt kell levenni, hogy a látás és az ezzel kapcsolatos érzékelés teljes mértékben rendben legyen és ezáltal a vezető biztonságosan tudjon közlekedni.

Maga a ruházat nem nevezhető kényelmesnek, ezért valahogyan le kell küzdeni az erre irányuló figyelmet és teljes egészében a vezetésre koncentrálni.

Más vezetők is beláthatnak a gépkocsiba és elképzelhető, hogy elcsodálkoznak az öltözéken, de ez minden bizonnyal nem okoz fennakadást arra vonatkozólag, hogy a forgalomra történő figyelem maximális maradjon az illető részéről.

 

Más kérdés, hogy mennyire tekinthető kihágásnak az a tény, hogy a nem minden napi ruha elvonja a vezetők figyelmét. Sajnos, ha baleset történne, akkor ezt is vizsgálnák, de induljunk ki abból, hogy erre nem kerül sor.