A gépkocsi vezetésénél sokat számít a ruházat megfelelő megválasztása, főleg a biztonság érdekében, de a belső tér tisztaságára is ügyeljünk, amennyire lehetséges. Ebben nagyon fontos szerepet játszik a ruházat állapota, elsősorban tisztasága.

Többen olyan munát végeznek, ami után elkoszolódik a ruha. Ilyen például a kőműves vagy a festő is, többek között. Autóval indulnak dolgozni ezek a szakemberek és sokszor nincs lehetőség ruházatuk cseréjére, tisztálkodásra, amint beülnek a gépkocsiba, hogy haza induljanak.

Ilyen esetekre, célszerű a kocsiban olyan köpenyt, vagy hasonló dolgot tartani, ami elfedi a munkaruha szennyezettségét és a célnak megfelel.

A cipő is besározódhat, malteros lehet, tehát erre is figyeljünk, főleg a talprészre, mert azzal tapossuk a pedálokat, ami a biztonságnál elsődleges.

Megoldás lehet az ülésekre terített anyag is, ami lehet nylon, pléd vagy hasonló, azonban ezek elcsúszkálhatnak, ami vezetéskor szintén hátrányos.

A kéz tisztasága is nagyon fontos, hogy meg ne tudjon csúszni kormányzáskor, de hát ez teljesen alapvető dolog, amivel mindenki tisztában van.

 

Nagy figyelmet kell szentelni, sok esetben olyan dolgokra is, ami első hallásra nem is tűnik nagyon fontosnak.