Sokszor kell úgy beülnünk egy autóba vezetőként, hogy nincs alkalmunk váltás ruhát magunkkal vinni. Könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, például bizonyos munka elvégzése után, hogy a ruhánk ujja elszakad.

Ez a része azért veszélyes a ruházatnak, mert vezetés közben a sebességváltóhoz kerül közel a karunk, ahogyan váltunk a kezünkkel, és ha beleakad, akkor nem tudjuk időben visszatenni a kormányra.

Pánik lehet úrrá rajtunk és ez könnyen vezethet balesetveszélyes helyzethez, mert a kormányzás a legfontosabb az autóvezetésnél, persze nem megfeledkezve a fék nagy szerepéről.

Ezért kell figyelni az aprónak tűnő dolgokra is, mert az említett helyzetben sokkal veszélyesebbé válhatnak, mint azt elsőre el tudnánk képzelni.

A nadrág elszakadása sem jelent biztonságot, bár ebben az esetben már több véletlen egybeesésnek kell összejönnie ahhoz, hogy balesetveszélybe kerüljünk.

Az a legbiztosabb, ha nagyon figyelünk a ruházatunk tiszta és ép állapotára, mert akkor nem kell tartanunk az előzőekben említett helyzetektől.

A tökéletes biztonság körülményeit szinte lehetetlen megteremtetni, de meg kell próbálni minden esetben erre törekedni.

 

A veszély mindig ott leselkedik a közlekedésben, ezért kell teljesen ébernek lennünk.