Ha gépkocsiba ülünk a vezetőülésre, mindent meg kell tennünk a biztonságos közlekedés érdekében. Az öltözködés módja soha nem lehet mellékes.

Akár hölgyeknél, vagy éppen uraknál gyakori viselet a fehér színű ruha. Ez lehet egy sort pólóval, vagy akár egy világos öltöny is. Nagyon előnyös ez a színválasztás, különösen nyáron, mert a fehér ruha nem szívja magába a meleget, kisebb a hőérzet, ezáltal kellemesebb az autóvezetés.  Ha nincs, ami elvonja a figyelmet, például egy izzadás, akkor sokkal nagyobb a biztonság.

Sokan ragaszkodnak a sötét öltözékhez és ez alól nem kivétel az autóvezetés esete sem. Ha valaki gyászol, ezt tökéletesen meg lehet érteni. Bizonyos helyeken a fehér is gyászszínnek minősül, de ez nem nálunk van.

Az egyedi esetektől eltekintve, sokkal inkább az általános helyzetekhez kell igazodnunk. A fehér szín ugyan egyszerű, minden díszítő árnyalattól mentes, azonban a korábbiakban felsorolt okok miatt, rendkívül előnyös. Ezen kívül az eleganciát sem nélkülözi.

 

Van, aki csak feketén, vagy fehéren látja az élet dolgait, így ha autóvezetéshez kezd, nem vitás, hogy melyik szín mellett döntsön, eltekintve a speciális esetektől.