Nem mondhatnánk gyakori viseletnek egy indián ruházatot, de előfordulhat, hogy valaki ilyen öltözékben jelenik meg valahol. Ennek oka lehet egy filmforgatás, vagy akár egy próba, hogy miként viselkedne a többi ember, ha valakit ilyen jelmezben látna egy átlagos helyzetben.

Persze más, ha autóvezetésre kerül sor az indián ruházatot viselő személy részéről. Ennek oka elsősorban az lehet, hogy hirtelen kell volánhoz ülni, nincs idő átöltözni.

Amíg a forgalomban halad a vezető, talán nem is olyan feltűnő a dolog, de ha egy piros lámpánál áll meg több más autó, akkor már más helyzet alakulhat ki.

Van, aki viccesen azt mondaná, hogy az indián lecserélte a lovát gépkocsira, így jelentős mértékben modernizálódott. Lehet, hogy akadna olyan is, aki annyira elcsodálkozna, hogy hirtelen alig tudna elindulni járművével. Ez már akár veszélyes helyzetet is teremthetne, amit természetesen el kellene kerülni.

Az indiántollak főleg nagy feltűnést kelthetnek, nem mindennapi látványt nyújtva. Férfiakon és nőken egyaránt lehetne ilyen maskarát látni, ahogyan az a valóságban is van azon a területen, ahol még ma is élnek indiánok.

Ha lehet inkább kerüljük el vezetéskor a különleges helyzeteket, a biztonság miatt.