Már hozzászokhattunk, hogy a divattervezők fantáziája szinte végtelen. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy egy különleges női ruhát hoztak forgalomba. Ezek díszítése félbe hajtott, színes papírszalvétákból áll. Nem egy szokványos dolog, azt el kell ismerni.

Egy hölgy, társaságban szórakozik, beszélget, ebben a ruházatban. Amikor megcsörren a mobilja, olyan hívást kap, ami miatt azonnal indulnia kell egy bizonyos helyre. Átöltözni már természetesen nincs idő. Bepattan a kocsijába és indul a célja felé.

A közúti forgalomban senki sem figyel rá, mert távolról nem is látják a ruháját. Amikor azonban forgalmi okok miatt, vagy egy piros lámpánál meg kell állni, már a körülötte elhelyezkedő járművek vezetőinek feltűnhet az öltözéke.

Mindenki eléggé meglepődik, ezt nyugodtan ki lehet jelenteni. Elképzelhető, hogy nem is a csinos nő kelti fel, elsősorban a férfiak figyelmét, hanem inkább a ruha különleges díszítése.

A többi hölgy vezető talán még jobban el kezd csodálkozni és arra gondol, hogy egyesek milyen feltűnési viszketegségben szenvednek.

Azért reméljük, hogy annyira nem vonja el a többi vezető figyelmét ez a ruházat, hogy baleset veszélye merüljön fel.

 

A divattervezők fantáziája szinte nem ismer határokat. Ebben a szakmában ez elfogadott és bizonyos mértékben indokolt is.

Híres színészek arcképeit sokan szívesen nézik, ezért ezeket női ruhákra is nyomtatták. Ebben az öltözékben egy hölgynek be kell ülnie a kocsijába és gyorsan el kell hajtani egy bizonyos helyre. Átöltözni már nem marad idő.

Amíg a forgalomban közlekedik átlagos sebességgel, addig senki sem figyel fel erre a különleges ruházatra, amint azonban forgalmi okok miatt, vagy éppen egy piros lámpánál meg kell állni, már más lesz a helyzet.

Sokan érdekesnek találják, a forgalom többi résztvevői közül, hogy éppen egy autóvezető hölgy ruháján látják viszont a televízióból már jól ismert sztárok arcképét.

A KRESZ szabályzata azt mondja ki, hogy nem szabad a vezetők figyelmét elterelni. Ez minden bizonnyal, csak a járművek külső felületén elhelyezett képekre és hasonlókra vonatkozik, tehát ebben az esetben a vezető aligha vonható felelősségre, ha valaki balesetet okoz, mert leköti a ruhán való szemlélődés.

A biztonságos közlekedés érdekében mindent el kell követni, még a szabályok teljes betartásán túl is, amennyiben ez lehetséges.

A divat általában lépést tart a korral, de van, amikor különleges dolgokat találnak ki a tervezők és megoszlik az emberek véleménye ebben az irányban.

Ha valaki szereti a kalandfilmeket, ezen belül is a francia játékfilmeket, az emlékszik a „Fekete tulipán” című előadásra, ami több, mint fél évszázaddal ezelőtt volt látható a mozivásznakon. Alain Delon sokak kedvence volt abban az időben.

Van olyan ruha, ami kizárólag fekete tulipánokkal van díszítve. Ez a hölgyek viselete elsősorban. Férfi ruhára nem igazán lenne alkalmas, legfeljebb póló vagy boxer alsó tekintetében.

Ebben a ruházatban beül valaki az autója volánjához és elindul az úti célja felé. Ebben még nincs semmi különös, azonban ha egy piros lámpánál, vagy forgalmi ok miatt meg kell állnia, már inkább feltűnést kelt és nyugodtan szemre vételezhetik. Kicsit elcsodálkozik majd a közlekedésben résztvevő, többi járművezető.

Ha nem vonja el ez az öltözék annyira más figyelmét, hogy abból balesetveszély legyen, akkor nincs semmi baj, de ha valaki e miatt ütközik egy másik autóval az már komoly problémát jelent, ám reméljük, hogy ilyesmitől nem kell tartanunk.

 

A divattervezők nagyon sokoldalúan gondolkodnak, és mindig tudnak új ruhakölteménnyel előállni. Ilyen a csillagokkal díszített ruházat, mely természetesen csak női ruhák esetében alkalmazható.

A hölgyek kedvelik a különlegességeket és az öltözködés előkelő helyet tölt be az életükben.

A csillagok több színből állhatnak a ruhákon, melyben egy asszony beszáll az autójába és besorol a forgalomba.

Az öltözék elegáns, bár kissé elüt a megszokottól. Ha egy piros lámpánál, vagy forgalmi okokból autójával megállni kényszerül a hölgy, a többi autós megcsodálhatja ruházatát. Néhányan kicsit csodálkozva, páran pedig elgondolkodnak a részletekről. Nevezetesen arról, hogy a fehér csillagok az amerikai zászlón találhatóak, míg a vörös, a kommunista országok zászlaira van felfestve.

Ha csak ilyesmin gondolkodik a többi jármű vezetője, ez nem vonja el annyira a figyelmüket, hogy balesetveszélyes helyzetbe kerüljenek.

Több színt is megtalálhatunk a csillagok között. Az a lényeg, hogy a díszítés a legszebb legyen, ezáltal pedig a ruha sikerrel vizsgázzon a hölgyek körében és jól álljon viselőjén.

Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor a ruha könnyen eladható lesz és üzleti szempontból is kiemelkedő sikert fog aratni.

 

Az élet sokszor produkál furcsa, néha szinte már hihetetlen dolgokat. Esetünkben egy színész vámpírnak öltözve játssza az ehhez kötődő szerepet egy film forgatásán.

A felvételek közben tartanak egy kis szünetet és a szóban forgó színész bekapcsolja a mobilját, hogy megnézze, ki kereste a forgatás alatt.

Néhány perc múlva kap egy hívást, ami rossz híreket hoz és neki azonnal indulnia kell a megjelölt helyszínre, mert közelről érinti a baj.

Nincs idő semmire, átöltözni pedig főleg nem tud, így azonnal beugrik a kocsijába és sietősen elhajt.

A vámpírruházat mellett a kifestett szája is feltűnő.

HA forgalmi okok miatt vagy éppen egy piros lámpánál meg kell állnia, akkor több jármű is a közelébe kerülhet, és annak vezetői láthatják, hogy ő hogy néz ki. Az, hogy rendkívüli meglepetést okoz, még a legenyhébb kifejezés. Ámulva csodálkozhatnak majd a közlekedésben résztvevő többi jármű vezetők.

Mindaddig ez nem jelent bajt, amíg valakinek nem terelődik el annyira a figyelme, hogy balesetet okoz. Ha ez meg is történik, legalább abban reménykedünk, hogy személyi sérülés nem történik, mert természetesen ez a legfontosabb szempont az életben.

A divattervezők kifogyhatatlanok az ötletekből, elsősorban a női ruhák tekintetében. Érdekes díszítés a hölgyek ruházatán a labdák mintázata. Átlagos játékszerek, kézi, vizilabdák és kosárlabdák az ékességi ezeknek az öltözékeknek, de megtalálható rajtuk a strandlabda is, többféle színben.

Ha egy nő beül az autójába ebben az öltözékben és behajt a forgalomba, menet közben nem is tűnik fel szinte senkinek, hogy mit visel. Ha azonban egy piros lámpánál, vagy éppen bármely forgalmi akadály miatt megáll mellette több gépkocsi is, már mindjárt feltűnőbb lesz a dolog.

Akad majd, aki kevésbé, de lesz, aki nagyon fog csodálkozni. Mindaddig amig nem terelődik el más vezetők figyelme a forgalomról és marad a biztonságos vezetés, nem történhet baj.

Akkor kezdődhetnek a problémák, ha valaki hosszú ideig bámulja a nem mindennapi ruházatot és közben megindul a forgalommal együtt, szinte már ösztönszerűen.

Tudjuk, hogy ennél sokkal feltűnőbb dolgok is szokták zavarni az autósokat, de azért ezt a dolgot sem volna szabad félvállról venni.

Természetesen mindenkinek joga van egy különleges öltözékhez bármilyen élethelyzetben és ez alól nem kivétel igazából az autóvezetés sem.

Bizonyos országokban a rögbi, mint sportág rendkívül népszerű. Érdekes öltözékben játsszák ezt a játékot. Feltűnő válltöméssel, viszonylag különleges ruházatban.

A való élet tud rendkívül különleges helyzeteket produkálni. Ebben az esetben az történik, hogy a játék szünetében az egyik játékos kap egy telefonhívást, miszerint azonnal mennie kell egy bizonyos helyre, mert nagy baj van, ami őt közvetlenül érinti.

Átöltözni már nincs idő, beugrik az autójába és gyorsan elhajt.

Előfordul, hogy menet közben muszáj a kocsival megállni. Ez történhet bármilyen forgalmi okból vagy éppen egy piros lámpánál. Ilyenkor bármennyire siet valaki, nem tud a körülmények ellen semmit tenni.

A többi autós, aki megáll a szóban forgó kocsi mellett, bizony meglepődik, ha meglátja a vezetőt ebben az öltözékben, ami csak bizonyos pályákon számít természetesnek.

Bizonyára többen annyira meglepődnek, hogy hirtelen azt sem tudják, hova nézzenek. Mindaddig azonban nem történik baj, amíg annyira nem vonja el a figyelmet, hogy valaki balesetveszélyes helyzetbe kerüljön.

A KRESZ is azt írja elő, hogy nem szabad elvonni a többi járművezető figyelmét, bár nem valószínű, hogy a rendelkezés meghozatalakor pont ilyen helyzetre gondoltak az illetékesek.

 

A divattervezők mindig új és meglepő ötletekkel állnak elő. Ilyen az a ruha is, melyet különböző gyümölcsök díszítenek. Alma, körte, megy, barack és több más egyéb ízletes gyümölcs képe is megtalálható ezeken a ruhakölteményeken.

Ha valaki ilyesmiben tartózkodik otthon és hirtelen el kell mennie egy bizonyos helyre, nem foglalkozik azzal, hogy az öltözéke kissé furcsa, hanem azonnal beül az autójába és elrobog célja felé.

Amíg a kocsival hajt, nem kelti fel senki figyelmét, azonban ha forgalmi okok miatt, vagy egy pirosat jelző közlekedési lámpa miatt meg kell állni és más gépjárművek is megállnak mellette, már sokkal feltűnőbb a dolog és joggal váltja ki a többi autós csodálkozását.

Persze akad, aki már semmin sem lepődik meg manapság. Ők elhajtanak minden további nélkül, akad azonban, aki ott felejti a szemét és néhány másodperc múlva a mögöttük álló gépjármű dudáját hallhatják, hogy ideje lenne elindulni, mert lassan megérik a zöld.

A gyümölcsök látványa nem kellemetlen az élet egyik területén sem. A meglepetés már más kérdés. Itt az a leglényegesebb, hogy a forgalom biztonsága ne szenvedjen csorbát.

 

Az élet furcsa dolgokat tud produkálni. Esetünkben egy filmet forgatnak éppen és Batman kalandjai láthatóak benne. A denevérembernek is jár pihenés, ezért szünetet tartanak a stáb tagjai és a szereplők.

Ekkor a Batmant játszó színész kap egy telefonhívást, mely rossz híreket közöl, és azonnal oda kell mennie a helyszínre. Nincs idő töprengeni és átöltözésre sincs lehetőség.

Azonnal gépkocsiba ül a színész és szélsebesen elhajt a célja felé.

Ha út közben meg kell állni forgalmi okokból vagy éppen egy piros lámpa miatt, akkor több jármű is odaállhat főhősünk autója mellé. Azt, hogy mekkora feltűnést kelt, már nem is kell külön hangsúlyozni.

Az emberek csodálkoznak, hogy milyen sofőr ül a volánnál. El sem tudják hirtelen képzelni a valóságot, bár nem kizárt, hogy ha tudnák a teljes igazságot, már nem is lepődnének meg annyira.

A forgalom biztonsága első sorban annak a függvénye, hogy a vezetők figyelmét ne terelje el semmi. Ezt a KRESZ ki is mondja, csak természetesen nem tud minden egyedi esetre részletesen kitérni.

Csak remélhetjük, hogy ez a helyzet nem hordja magában egy baleset lehetőségét.

 

A zsokék természetesen szeretik a lovakat, részben munkaeszközként is használják. Előfordulhat, hogy egyikük olyan ruhában lovagol, melyek lovakkal vannak díszítve.

Amikor a zsoké végez a futamával, vezeti a lovát az istállóba, hogy gondját viselje. Ekkor kap egy üzenetet, hogy azonnal indulnia kell egy bizonyos helyre, ahol olyan baj történt, ami őt nélkülözhetetlenné teszi.

Átöltözni már nem marad idő, ezért azonnal beugrik a kocsijába és elhajt a célja felé. Amíg a kocsi mozgásban van, addig nem feltűnő a ruházata, ha viszont forgalmi okból vagy egy piros lámpánál meg kell állni, abban az esetben már alaposan megbámulhatják a mellette leálló gépkocsik vezetői.

Nincs is ezzel baj mindaddig, amíg el nem indul újra a forgalom. Ezt követően sincs probléma, ha mindenki figyelme az útra terelődik és megfelelően közlekednek a forgalomba, abbahagyva a csodálkozást a fura öltözetű zsokét illetően.

Természetesen mindenkor első a forgalom teljes biztonsága, a magas fokú figyelem. Sajnos még így is nagyon sok a közúti baleset, bár ezeket szinte minden esetben figyelmetlenség előzi meg.

Sajnos előfordul az is, hogy menet közben rosszul lesz a vezető.

A busójárás hazánk bizonyos területein honos. Évi rendszerességgel tartják meg ezeket a hagyományőrző rendezvényeket.

Itt be lehet öltözni rendkívül különleges ruhákba és a fejeken is furcsa alakzatok találhatóak, melyek leggyakrabban egy állat fejéhez hasonlítanak.

Ha valaki részt vesz ebben a játékban és közben kap egy telefonhívást, hogy valahol baj történt és neki azonnal oda kell mennie, biztos, hogy már nincs ideje átöltözni.

Azonnal bevágja magát a kocsijába és elindul a jelzett helyre.

A közlekedésben nem is tűnik fel senkinek ez a furcsa ruházatú vezető mindaddig, amíg meg nem áll a kocsival, mert erre kényszeríti egy forgalomirányító piros lámpa, vagy egy útakadály. A járművek feltorlódása is okozhat ilyen helyzetet és ebben az esetben más járművezetők szemrevételezhetik a sofőrt, a szokatlan jelmezben.

Biztos, hogy nagy csodálkozás lesz. A többi jármű vezetője talán elsőre nem is hisz a szemének, de később el kell fogadnia a tényt, hogy jól lát.

Addig nem is lesz különösebb baj, amíg annyira nem terelődik el a figyelem, bárki részéről, hogy ez balesetveszélyhez vezessen, mert természetesen a közlekedés biztonsága a legfontosabb szempont.