Gépkocsi vezetéskor a biztonság megtartása mellett nem elhanyagolható szempont az öltözék sem. Annak kényelmes mivolta, testhezálló kialakítása is befolyásolhatja a vezetés minőségét.

Ha olyan katasztrófahelyzet áll fenn, mely szükségessé teszi a vegyvédelmi öltözet viseletét, akkor ez alól nem mentesülhet senki, aki a veszélyes zónában tartózkodik.

A ténykedés közben előfordulhat olyan helyzet, hogy az illetőnek azonnal gépkocsiba kell ülnie és nincs idő átöltözni.

A vezetés során ez az öltözet nem mondható kényelmesnek és viszonylag nehéz hozzáférést hagy a gépkocsi fontos berendezéseihez, ezáltal a teljes biztonság nem igazán garantálható.

A nem mindennapi helyzet másik érdekessége, hogy a közlekedés többi résztvevője látva ezt a ruházatot, olyan rendkívüli módon meglepődhet, hogy a figyelme veszélyes irányban elterelődhet.

Menet közben talán még nem is annyira feltűnő a helyzet, de egy piros lámpánál való megállásnál mindenképpen alaposan megtekinthető a vegyvédelmi ruházat annak maszkjával együtt.

 

Ha legalább a fejet takaró részt le tudja venni a vezető, akkor legalább ezzel is csökken a feltűnőség és jobban lát az autóban, főleg fontos, hogy könnyebben el tud helyezkedni annak belső terében.