Főleg Amerikában népszerű a „rögbi” elnevezést viselő labdajáték, de nálunk is műveli egy kisebb réteg. Akik ezt a sportot űzik, azoknak rendkívül jó erőben kell lenni.

Mivel nagy a sérülésveszély, elsősorban a kemény játék miatt, ezért a ruha, amit viselniük kell a játékosoknak, különleges. Főleg a feltűnő válltömés miatt számít rikítónak ez a ruházat. A fejen védősisakot is kell viselniük a csapattagoknak.

Előfordulhat, hogy a mérkőzés végén az egyik játékos kap egy telefont, hogy különleges esemény miatt azonnal indulnia kell egy bizonyos helyre. Átöltözni már nincs idő. Úgy, ahogy van, beül az autójába és elhajt.

A forgalom sűrűjében nem is igazán feltűnő, ha valaki ilyen ruhában ül a volán mellett, ám ha például egy közlekedést irányító lámpa piros jelzésénél több autó is megáll egyszerre, elkerülhetetlen a többi autós nézelődése. Ekkor válik különlegessé a vezető öltözéke.

Azt nem mondhatjuk, hogy elájulna bárki is a csodálkozástól ebben a helyzetben, de mindenesetre nem mindennapi látványról ejthetünk szót.

Az a lényeg, hogy a közlekedése biztonsága ne kerüljön veszélybe és ebben az esetben ilyesmiről szerencsére nincs szó.