A bohócok foglalkozása nagyon szép és érdekes munka, főleg amikor a gyerekeket nevettetik meg. A mókamester is csak ember és kerülhet olyan helyzetbe, hogy azonnal gépkocsiba kell ülnie, mert olyan hírt kap, ami nem tűr halasztást. Nincs rá ideje, hogy átvegyen egy átlagos, utcai ruhát.

Csörgősipkában és teljes bohóc felszerelésben kell hát a volánhoz ülnie és vezetni az autót egészen a célállomásig.

A közlekedés más résztvevői, akik találkoznak vele, nagyon meg fognak lepődni ezen az öltözéken. Főleg egy piros lámpánál történő megállás esetében, amikor bőven van idő szemrevételezni a helyzetet.

Feltételezhetően nagy kacagást vált ki a bohóc a kormánynál. Ez mindaddig nem jelent problémát, amíg a vígság nem tereli el a figyelmet a vezetésről, melynek biztonsága mindig az első.

Maga az érintett mókamester sem biztos, hogy ebben a maskarában kényelmesen tud vezetni és nincs akadályoztatva a biztonsági berendezések zavartalan kezelésében.

Ha úgy érzi a vezetés megkezdése előtt, hogy balesetveszélyes lehet így elindulni, akkor legalább gyorsan szabaduljon meg a zavaró ruházati kiegészítőktől, mint például egy kiálló díszítés vagy hasonló, derűkeltésből odarakott elem.