Motorvezetés bőrruhában.

 

A motorkerékpárok vezetése nagy figyelmet igényel, a kiváló egyensúlyérzék mellett. A ruházat szolgálja a kényelmet, valamint az időjárás elleni védelmet is.

A vezetés biztonságában komoly szerepet játszik az öltözék. Motorkerékpárra a legjobb és a gyakorlatban leginkább bevált öltözék, a testet teljes mértékben eltakaró bőrruha.

Néhányan azt állítják, hogy ez az öltözet télen, nyáron egyaránt a legideálisabb motorosoknak. Ebben sok igazság lehet, persze csak az alatta viselt ruharéteg függvényében.

A biztonságos bukósisak az első helyen áll a fontossági sorrendben, de a térd védelmére is különleges hangsúlyt kell fektetni. Modern és biztonságos térdvédőket lehet ma már kapni a boltokban. Ezek különböző változata több árfekvésben is megtalálható.

A motorok vezetésénél gyakran kerül érintkezésbe a talajjal, a láb teljes része. Ebben a megfelelő cipő is nagy segítséget nyújthat.

A legtöbben kesztyűt is viselnek. Ennek nincs hátránya, eltekintve attól, hogy nyáron melegnek minősülhet.

A motorkerékpárosok megjelenése általában feltűnést kelt és ebben komoly szerepet játszik az öltözék.

A kisebb motorokra nem igazán szoktak különlegesen felöltözni, mert ezek sebessége nem éri el azt a fokozatot, amelyben ennek jelentősége lehet.