Alkalmanként meghívhatnak bárkit olyan helyre, ahova nem mehet hétköznapi öltözetben, de még olyan is előfordulhat, hogy frakkot vagy hasonló előkelő ruhát kell felvenni, ahhoz, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Ilyen lehet egy díjátadó ünnepség, vagy egyéb különleges esti program.

Természetesen erre az egy alkalomra nem vásárolunk százezer forintos vagy még drágább ruhát, hanem kölcsönzünk.

Ha gépkocsival megyünk a meghívás helyszínére, nem biztos, hogy van lehetőség átöltözni, ezért ebben a viseletben kell volánhoz ülni és ügyelni a biztonságos vezetésre, mint mindig.

Nyílván, hogy erre a különleges öltözékre sokkal jobban kell vigyáznunk, mint a sajátunkra, mert ha megsérül, nagy kellemetlenség elé nézünk, az anyagi vonzatról nem is beszélve.

Ha csak arra figyelünk, hogy tökéletesen épp maradjon az öltözék minden része, nem biztos, hogy kellő figyelem marad a biztonságos vezetésre. A kettő közti összhangot kell minden körülmények között megtalálni. Ez nem könnyű, de meg kell vele birkózni.

Itt is nagyon fontos, hogy a legkényelmesebb fazonokat kölcsönözzük ki ezekre a ritka alkalmakra.

 

Össze kell férni, főleg hölgyeknél, a divatnak, kényelemnek, figyelmes vezetésnek, ezért tekintsük ezt a dolgot nagyon fontosnak.