Ha gépkocsivezetésre készülünk, első a biztonság. Ez alatt, nem csak a saját, hanem mások testi épségének megóvását is értjük.

Amikor strandon vagyunk, pihenés közben eszünkbe jut, hogy gyorsan beugrunk kocsival a közeli boltba, megvenni, ami kimaradt a reggeli vásárláskor.

 Ennyi időre nem is öltözködünk fel, csak beülünk az autóba és hamar elintézzük. Ez nem így működik. Mezítláb, vagy akár strandpapucsban vezetni nem szabad. A pedálokat csak stabil cipőben, vagy szandálban tudjuk teljes biztonsággal kezelni.

A lazán felvett cipő eloldódhat, elcsúszhat, és ha beleakad a pedálba, kész a baj. Tehát erre is komoly figyelmet kell fordítanunk.

Sokkal komolyabb dolog ez, mint azt néhány ember, szórakozás közben gondolja. Azzal, hogy józanul ül a volán mögé, még csak az egyik részét teljesítette a szigorú követelményeknek.

Hölgyeknél, nagyon divatos a tűsarkú női cipők viselete. Például itt lehet kapni nagyon szépeket: Női cipő webáruház. Ezek, valóban szépek tudnak lenni az utcán sétálva, de a vezetést kimondottan veszélyessé tehetik.

Adódhat olyan helyzet, hogy a lábat hirtelen kell elkapni, gyors fékezés szükségességekor, ebben a helyzetben a tűsarok beakadhat és ez, beláthatatlan következményekkel járhat.

 

Figyeljünk oda nagyon, az előzőekben leírtakra.